Beste lezers,  

Het lijkt een eeuw geleden sinds mijn laatste blog, maar ik ben er weer. Afgelopen maanden veel stormen van verschillende aard meegemaakt in mijn leven. Gelukkig heb ik ook mooie dingen mogen beleven, zoals een verrassingsfeestje voor mijn zus. Dit was uitermate fijn en gezellig. Er was weer verbondenheid tussen familie. Wij waren elkaar door de maatregelen die er nu reeds maanden zijn, een beetje kwijtgeraakt. De zwangerschap van mijn schoondochter was ook een zeer aangename mededeling. En als klap op de vuurpijl het huwelijk van mijn zoon vorige week. Maar nu mijn blog. 

In deze tijd van grote onzekerheid is ondernemen het laatste waar je aan moet denken. Niets is minder waar.  Ook in deze tijd zijn er mensen die aan hun dromen werken en zich door niets daarvan laten weerhouden. 

Volgens de KvK is het totaal aantal bedrijven op 1 november 2021 verder gestegen naar 2.186.061 Hiervan zijn er 1.163.922 fulltime zzp´ers (53%) en 325.063 parttime zzp’ers (15%) Er zijn dus 697.076 bedrijven die niet als zzp ingeschreven staan (32%) Zie KVK.nl 

Ik ga niet invullen wat er zoal mogelijk is om te ondernemen. Dit is voor iedereen persoonlijk. Feit is, dat veel ondernemers het binnen een jaar voor gezien houden. Dingen lopen niet of ze zijn niet met de juiste personen in zee gegaan. Want ook al ben je zelfstandig ondernemer, je bent misschien toch afhankelijk van een webbouwer of een administrateur en noem maar op. 

Met de juiste mensen is de kans groter dat jouw onderneming een succes wordt. Maar hoe kom je aan de juiste mensen, vooral als je een starter bent. 

Ik kan je dit advies geven, laat je informeren en inspireren door Sharella Martha. Zij is eigenaar van Adviesbureau Mijn Eigen Route. Mijn Eigen Route heeft haar eigen programma New Style Ondernemers, waar Sharella mensen die goed voorbereid willen starten begeleid van A tot Z. 

Een vrouw die haar vak verstaat. Neem een kijkje op haar site en neem contact op. 

Ga naar www.mijn-eigen-route.nl  

Waarom deze blog? Ik heb er zelf heel veel aan gehad, toen ik bij deze groep ondernemers aansloot. 

Toen ik in 2019 besloot om een webshop te beginnen, wist ik van toeten nog blazen. Via via werd mij geadviseerd contact op te nemen met Sharella. En toen ging het balletje rollen. Ik begon aan een training bij Mijn Eigen Route. 

Deze training hielp mij op weg, van begin tot eind, hoe ik dingen aan moest pakken. Heb er geen moment spijt van gehad. Ik ben nu 2 jaar verder. De webshop ging op 14 januari 2020 in de lucht op de verjaardag van mijn moeder die helaas niet meer onder is. Dit als eerbetoon aan haar. 

Natuurlijk zijn er momenten geweest, waarop de gedachte kwam: waar ben ik mee bezig? 

Het motto van Mijn Eigen Route is: Wij gaan door, waar anderen stoppen! En dat is de kracht om het niet op te geven, maar door te gaan. 

Het clubje van ondernemers die de training hebben gevolgd is nog steeds intact, natuurlijk op vrijwillige basis. Je kunt er je voordeel mee doen om contact te houden met collega ondernemers. 

 

Wacht niet langer en begin vandaag om je droom waar te maken. 

Koester je dierbaren en wees vooral lief voor elkaar. 

 

Namens Forever Me 

Hanna Drooduin