Beste lezers,

Met deze blog wil ik jullie een hart onder de riem steken.
Zoals jullie eerder konden lezen ben ik een gelovig mens en heb ik in veel situaties de kracht van mijn hemelse Vader mogen ervaren.
De gedachte dat ik mijn doel niet zal bereiken is soms heel sterk, maar de wetenschap dat ik met Christus zal overwinnen is sterker.

Dit is een gedachte waar vaker bij stilgestaan moet worden.
In moeilijke tijden raken wij als mens gemakkelijk uit balans. De weegschaal met problemen slaat dan sterk uit met een hoeveelheid aan gewicht. Het is aan ons hoeveel geloof en hoop wij in de strijd gooien om weer evenwicht te krijgen en daarmee weer in balans te komen.

Wij hoeven niets alleen te doen, maar het is onze natuur om dingen, vooral wanneer het moeilijk wordt, alleen te willen doen. Wat is dat toch? Is het gebrek aan geloof of heeft het ook te maken met het feit, dat wij niet de moeite willen nemen om hulp te vragen.

Als  problemen u opslokken en u niet de kracht hebt om te bidden, is een simpele zin als: help mij Vader, voldoende. Ook al moet u deze zin dagelijks herhalen. Het is een krachtige zin en Hij zal ervoor zorgen dat u op een gegeven moment meer woorden uit uw mond krijgt tijdens het gebed, dan alleen: help mij Vader.

Wij moeten er vaker bij stilstaan, wat een fantastische Vader wij hebben. Hij is die eer en erkenning meer dan waard. Stel je voor dat Hij niet zo’n liefdevolle en begripvolle Vader was. Hoe zou ons leven er dan uitzien. Ik denk niet zo fraai. Wat wij allemaal doen dat niet door de beugel kan in Gods ogen, is meer dan wij zelf denken.

Vaak is het zo dat wij de dingen die wij verkeerd doen goedpraten, omdat het op dat momoment in ons straatje past. Als mens zouden wij vaker moeten reflecteren wat ons aandeel is in bepaalde situaties, dan het gemakkelijk af te doen met de gedachte: ik kan er niets aan doen.

Zijn wij ons ervan bewust, dat wij onze hemelse Vader om alles kunnen vragen. Hij is onze Schepper en Leermeester, Hij weet als geen ander wat wij nodig hebben. Het blijft een kwestie van, gewoon vragen. Hij strekt Zijn armen uit en het is aan ons of wij die vastpakken.

Hij laat niet los, wij laten los. Als wij ons eigen ding willen doen, nemen wij een andere weg, omdat wij weten dat het Zijn goedkeuring niet draagt. Ik heb goed nieuws voor u. U kunt altijd weer terugkeren en de juiste weg nemen, omdat Hij een Vader is die vergeving schenkt. Natuurlijk, mits wij berouw tonen. Hij laat niet met zich sollen en kent ieders hart.

Zijn liefde voor ons is ongekend. Wij hebben geen idee hoe groot Zijn liefde is. Wij kunnen en mogen niet negeren dat Hij een Vader is met groot erbarmen voor al Zijn kinderen. Ik herhaal: voor al Zijn kinderen.

Wanneer wij God om hulp vragen voor wat dan ook. Is Hij degene die op dat moment beslist of u acuut geholpen moet worden of dat er van uw zijde geduld aan te pas moet komen. In zeer dringende gevallen is hulp nabij, maar kan ook zijn dat het anders verloopt. Wanhoop niet, maar blijf vertrouwen. Onze Vader is een goede God en Hij alleen weet, waarom sommige dingen anders verlopen dan wij zouden willen.

Denk aan uw gebed voordat u met de auto vertrekt, en ja hoor, ondanks uw gebed krijgt u een ongeluk. Betekent dat, dat Hij minder van u houdt, integendeel. Het kan zijn  dat u er met een paar schrammen er goed van af komt of dat u licht of ernstig gewond raakt. Zo’n situatie kan alle kanten opgaan. Het is aan u hoe u er op dat moment mee omgaat. Hoe gek het ook klinkt, alles wat wij in ons leven meemaken is om ons te vormen tot betere mensen dan wij zijn.

U vraagt zich misschien af: hoe kan ik een beter mens worden als ik om Gods bescherming heb gevraagd en toch een ongeluk heb gehad. Vergeet niet dat wij in een zondige wereld leven, waar geen perfectie is, ook al lijken sommige dingen in deze wereld uitermate perfect. Schijn bedriegt.

Het is een voorrecht om te bidden en een nog groter voorrecht dat Hij, die groot en almachtig is gehoor geeft aan onze zwakke gebeden. Ook al is het moeilijk te geloven, de nare dingen die ons in dit leven overkomen dragen er uiteindelijk aan bij, dat wij met Zijn hulp, kracht en genade goed uit de strijd komen en inderdaad een beter mens kunnen worden.

Koester je dierbaren en wees vooral lief voor elkaar.

Namens Forever Me

Hanna Drooduin